Hoppa till innehåll

4 nyckelfaktorer som stärker ditt cybersäkerhetsförsvar  


Publicerat:

Vet du vilka cybersäkerhetsstrategier som fungerar bäst? Joel Cedersjö, Principal Sales Engineer på NTT Security vet hur organisationer bäst kan förbereda sig för det värsta och vad det innebär att vara redo för incidenter. Han har stöttat organisationer under kritiska incidenter, med mer än 13 års erfarenhet av Managed Detection & Response på vårt Security Operation Center i Göteborg. På IT Security Insights 2024 delade han med sig av fyra nyckelfaktorer som gör att din cybersäkerhetsstrategi blir en framgång.

1. Övning ger färdighet

Tänk på det som en repetition – ju mer du övar, desto smidigare kommer du att hantera den riktiga attacken om den kommer. Precis som med brandövningar måste du veta vad du ska göra när nödsituationen inträffar. Förbered din organisation genom att ha cybersäkerhetsövningar. 

2. Visibilitet: Grundstenen för detektering

I den andra huvudpunkten betonades den viktiga roll som visibilitet spelar för cybersäkerheten. Om du inte vet vad som händer i ditt nätverk blir det nästan omöjligt att upptäcka avvikelser eller potentiella attacker. Allt börjar med att ha en tydlig bild av din digitala miljö.  

3. Nätverkande och samarbete

Något som Joel också lyfte, var att det är viktigt att inse vilken utmaning det är att bygga cybersäkerhetsförsvar på egen hand. Han uppmanade deltagarna att utnyttja nätverk och främja samarbete. Att etablera öppen kommunikation med kollegorna och bygga en stöttande företagskultur kan ge ovärderliga insikter och delade resurser. 

4. Akut support när incidenten sker 

Oavsett hur väl vi förbereder oss, eller hur robust vi bygger vårt försvar, är frågan inte OM en incident kommer att inträffa, utan NÄR den kommer att inträffa. Och när den inträffar är tiden avgörande, och du behöver uppbackning från människor som du kan lita på. NTT Securitys Incident Response team är tillgängliga dygnet runt, alla dagar på året. Vårt team är redo att hjälpa dig när du är under attack, vi är bara ett samtal bort. Ring oss för omedelbar support. 

De fyra nyckelfaktorerna är avgörande för att stärka ditt cyberförsvar  

I cybersäkerhetens dynamiska landskap är dessa fyra nykelfaktorer – övning, visibilitet, samarbete och akut support – avgörande för att stärka ditt försvar. Så låt oss vara vaksamma, uppkopplade och motståndskraftiga i vårt gemensamma engagemang för cybersäkerhet.  

Vill du veta hur vi kan hjälpa din organisation?

Vårt säkerhetscenter i Göteborg är bemannat med några av Nordens främsta säkerhetsanalytiker. Vi hjälper våra kunder med att tidigt upptäcka, förebygga och respondera på cyberhot.