Hoppa till innehåll

Visst kan man tävla i cybersäkerhet!


Publicerat:
NTT tävlar ofta i cybersäkerhet

Visst kan man tävla i cybersäkerhet!

En av de stora utmaningarna inom cybersäkerhet är behovet av kontinuerlig inlärning. Precis som våra motståndare anpassar sig och förändras måste vi hålla oss ett steg före dem. Detta gäller särskilt analytikerna i vårt SOC (säkerhetsoperationscenter) som aldrig slutar lära sig.

Ett spännande och givande sätt för våra analytiker att testa sig själva och lära sig av sina kollegor är genom att delta i cybersäkerhetstävlingar. Dessa är mycket konkurrenskraftiga evenemang där analytiker får mäta sig mot kollegor från andra organisationer i händelser som testar både deras färdigheter och deras beslutsamhet att övervinna sina motståndare. I vissa fall får analytiker till och med möjlighet att inta rollen som angripare, vilket hjälper dem att bättre förstå de taktiker och strategier som används av deras motståndare.

Våra SOC-team har deltagit i ett antal cybersäkerhetstävlingar och har nått toppresultat i tävlingar mot andra högkvalificerade team. Listan nedan visar några av våra prestationer under de senaste åren.

  • 9:e plats (1:a plats på plats) Security Fest CTF 2018 (bland 400 team)
  • 1:a och 2:a plats Splunk Boss of the SOC Helsinki 2019 (bland 14 team)
  • 2:a plats Splunk Boss of the SOC Nordic 2020 (bland 43 team)
  • 6:e plats Splunk Boss of the SOC v6.conf21 2021 (bland 425 team)
  • 17:e plats Cyber Apocalypse CTF 2022 (bland 7024 team)
  • 17:e plats Hack the Box Business CTF Dirty Money 2022 (bland 657 team)

Capture the flag (CTF)-tävlingar har blivit alltmer populära bland cybersäkerhetsproffs och erbjuder ett roligt och engagerande sätt att testa och förbättra färdigheter. För att lyckas i en CTF-tävling måste deltagarna ha en stark förståelse och en bred kunskap inom säkerhetskoncept och tekniker. Deltagarna måste använda sin expertis och problemlösningsförmåga för att klara av dessa utmaningar och tjäna poäng eller fånga flaggan.

Vill du veta hur vi kan hjälpa din organisation?

Tveka inte att höra av dig!